ÜNİVERSİTELİLER CADDESİ’NDE ‘ATIK GEÇİCİ DEPOLAMA ALANI’ OLUŞTURULDU

Atıkların geri dönüştürülmesi ve ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalarıyla ön plana çıkan Gölbaşı Belediyesi, Üniversiteliler Caddesi’nde ‘Atık Geçici Depolama Alanı’ oluşturdu.

               

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından başlatılan ’Sıfır Atık’ projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Gölbaşı Belediyesi, geri dönüşüm ilgili çalışmalarına bir yenisini ekledi. Daha önce çöp ayrıştırma ve atıkların ekonomiye geri kazandırmak amacıyla farklı türde atıkları toplayacak ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri’ni ilçenin işlek noktalarına yerleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü, Üniversiteliler Caddesi’nde ‘Atık Geçici Depolama Alanı’ oluşturdu. Alanda toplanacak kâğıt, plastik, metal, cam, elektronik,  pil ve bitkisel yağlar daha sonra Sıfır Atık Getirme Merkezi’ne götürülüp ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırılacak.

 

İsrafın ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalarımız sürecek”

 

Doğal kaynakların, nüfusun ve sanayileşmenin artmasıyla hızla tükendiğinin altını çizen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “Gölbaşımıza yerleştirdiğimiz mobil atık getirme merkezleri ve oluşturduğumuz atık toplama alanlarıyla çevre kirliliğinin önüne geçip ekonomiye katkı sağlarken, diğer yandan da sosyal farkındalık oluşturuyoruz. Çöplerin atık olmadığını, geri dönüştürülebileceği bilincini aşılıyoruz. Son olarak gençlerimizin yoğun olduğu Gölbaşımızın en kalabalık noktalarından biri olan Üniversiteliler Caddesi’nde bir Atık Geçici Toplama Alanı oluşturduk. Bu alanda birikecek atıkları geri dönüşüm merkezlerimizde tekrar ekonomiye kazandıracağız.  Vatandaşlarımızın da bu konudaki hassasiyeti sayesinde daha temiz Gölbaşı oluşturacağız. Çevreci bir belediye olarak, israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için geri dönüşüm alanında çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.