26 Ağustos 2020
KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SUNULUR!

Ankara Valiliği tarafından alınan "Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasının tüm kamu kurumlarına girişlerde kullanılmasına" dair karar Belediyemizce uygulamaya konmuştur. Buna göre HES kodu olmayan vatandaşlarımızın Belediyemize girişi sağlanamayacaktır.
Bu sayede vatandaşlarımızın sağlığını ve belediyemize giriş çıkışlardaki önlemlerimizi arttırmış olacağız. Giriş çıkışlarda sıkıntı yaşamamak adına Belediye'de işi olan vatandaşlarımızın HES kodu almalarını önemle rica ederiz.

23 Temmuz 2020
ASANSÖRLÜ BİNA SORUMLULARINA (YÖNETİCİLERİNE)

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 04/05/2018 tarihli ve 30411 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Asansör Periyodik Kontrol  Yönetmeliği gereği, 16/07/2020 tarihinden itibaren binalarda bulunan asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması için TS EN 17020 standardına göre Elektrik ve Hidrolik tahrikli asansörler kapsamında akredite olmuş A Tipi Muayene Kuruluşu olan Kent Grup Belgelendirme Ltd. Şti.  ile T.C. Gölbaşı Belediyesi arasında protokol imzalanmıştır.

Bu nedenle asansörlerin yıllık kontrollerinin A Tipi Muayene Kuruluşu olan Kent Grup Belgelendirme Ltd. Şti. tarafından yapılacağı ve bu kuruluş ile irtibata geçilmesi  önemle ilan olunur.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının belirlemiş olduğu asansör periyodik kontrol fiyat aralığından taban fiyat üzerinden anlaşma sağlanmıştır.

21 Temmuz 2020
Gıdanı Koru

Tarım ve Orman Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle ülkemizde gıda kayıpları ve israfıyla mücadele amacıyla 20 Mayıs 2020 tarihinde “GIDANI KORU-SOFRANA SAHİP ÇIK” kampanyası başlatmış ve “Gıda Kayıpları ve İsrafının Önlenmesi, Azaltılması ve Yönetimine İlişkin Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” nın tanıtımını yapmıştır.

4 Mayıs 2020
Duyuru

Gölbaşı Belediyesi’nden 11 Mayıs’ta Açılacak Olan Berber ve Kuaförlere Dezenfeksiyon İşlemi

Cumhurbaşkanlığınca alınan koronavirüs önlemlerinin kademeli olarak kaldırılması kapsamında; 11 Mayıs tarihinde tekrardan faaliyetlerine başlayacak olan Gölbaşı berber ve kuaförlerinde, Gölbaşı Belediyesi tarafından dezenfeksiyon işlemleri yapılacak ve kit dağıtımı gerçekleştirilecektir. Hep birlikte sağlıklı günlere ulaşmaya çalıştığımız bugünlerde, Belediye olarak her zaman yanınızdayız!

13 Nisan 2020
Çocuk Bayramı' temalı Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması

Gölbaşı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ‘nın 100. yılında, yeni tip koronavirus salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan çocukları, düzenlediği ödüllü online yarışmada buluşturuyor.' Gölbaşı  Belediyesi’nin  www.ankaragolbasi.bel.tr aslı resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilen 23 Nisan temalı yarışma ile çocukların evlerinde geçirdiği zamanı en verimli bir şekilde değerlendirmeleri amaçlanıyor.

30 Mart 2020
VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediyemizin Spor Tesisleri, Sanat Kursları ve Spor Kulübü kursları süresiz olarak

faaliyetlere ara vermiştir.

30 Mart 2020
KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SUNULUR!

İçişleri Bakanlığı Koronovirüs/Pazar Yerleri konulu genelgesi gereğince İlçemizde kurulan Semt Pazarlarının kapanış saati 18.00 olarak belirlenmiştir.

Kamuoyunun Bilgisine Sunulur.

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SUNULUR!

Ülkemiz genelinde koronavirüse karşı alınan önleyici tedbirler kapsamında Gölbaşı esnafımızın iş hacminde yaşanan düşüşler dikkate alınarak ve istihdamı desteklemek amacıyla Gölbaşı Belediyesinin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında vadesi gelen kira alacakları (baz istasyonları ve ATM kiraları hariç olmak üzere) faizsiz olarak ertelenmiştir.

Kamuoyunun Bilgisine Sunulur.

Önemli Duyuru

Değerli Vatandaşlarımız

Gölbaşı-Toki arasında ücretsiz olarak hizmet veren 42,43,44 ring araçları Koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için oluşturulan kriz masasında görevlendirildiği için geçici süreliğine hizmet veremeyecektir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Önemli Duyuru

T.C İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre 21.03.2020 24.00'den itibaren 65 yaş ve  üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları, park ve bahçelerde bulundurulmaları sınırlandırılmıştır.

23 Mart 2020
Berber, Kuaför ve Güzellik Merkezleri Kapatılıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine “corona virüsü tedbirleri” kapsamında gönderdiği ek genelgede ; berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetlerini 21 Mart 2020 saat 18.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulacağını duyurdu.

27 Şubat 2020
Meteorolojik Uyarı

METEOROLOJİ 9. BÖLGE MÜDÜRŞÜĞÜNÜN 25 ŞUBAT 2020 GÜN VE 47 NOLU METEOROLOJİK UYARI RAPORU

İLGİDE KAYITLI METEOROLOJİ 9. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜN UYARI MESAJINDA:

1- GÜNEYBATI (LODOS) YÖNLERDE ESECEK RÜZGARIN ANKARA İLİ GENELİNDE PERŞEMBE GÜNÜ KUVVETLİ FIRTINA (60-90 KM/SA) ŞEKLİNDE ESMESİİNİN BEKLENDİĞİ İLE CUMA (29.02.2020) SABAH SAATLERİNE KADAR FIRTINA ETKİLİ OLACAĞININ TAHMİNİ EDİLDİĞİ.

2- ULAŞIMDAAKSAMALAR, ÇATI UÇMASI, AĞAÇ VE DİREK DEVRİLMESİ İLE SOBA VE BACA GAZI KAYNAKLI ZEHİRLENMELER GİBİ YAŞANABİLECEK OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMASI GEREKTİĞİNİN BİLDİRİLDİĞİ.

3- METEOROLOJİK OLAYIN BAŞLAMA-BİTİŞ PERİYODUNUN 27.02.2020 GÜNÜ SAAT 09:00 - 20.02.2020 GÜNÜ SAAT 03:00 SAATLERİ ARASINDA OLACAĞI TAHMİN EDİLDİĞİ.

4. METEOROLOJİK OLAYLA İLGİLİ MEYDANA GELEN OLUMSUZLUKLARIN İL AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİNE BİLDİRİLMESİ.

5.KAYMAKAMLIKLARA BİZZAT İLETİLMESİ.