GÖLBAŞI’NDA KURBANLIKLAR SATIŞA ÇIKTI

Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'ne kurbanlıklar gelmeye başladı. Vatandaşların kurban pazarına daha rahat ulaşım sağlaması için belediye tarafından ücretsiz servis hizmeti verilecek.

 

Gölbaşı Belediyesi tarafından tüm hazırlıkları tamamlanan Konya Yolu üzeri 10. Km Oğulbey Mahallesi’ndeki kurban satış alanına kurbanlıklar gelmeye başladı. Belediye ekipleri tarafından tüm hijyen ve sağlık tedbirleri alınarak hizmete açılan pazarda büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık hayvanlar satışa sunuluyor. Geniş ve düzenli bir alanda kurulan pazarda, hayvanların sağlık kontrolleri veterinerler tarafından titizlikle yapılıyor.

 

Ücretsiz servis

 

Gölbaşı Belediyesi, vatandaşların pazara rahatça ulaşabilmeleri için 3 Haziran Pazartesi gününden itibaren ücretsiz servis hizmeti sunacak. Hasan Celal Güzel İlçe Halk Kütüphanesi önünden saat 10.00 - 13.00 - 16.00 saatlerinde kalkış yapacak olan servisler, kurban pazarından 12.00 - 15.00 - 18.00 saatlerinde dönüş yapacak.

 

 

“Hijyen ve sağlık önlemlerine büyük önem veriyoruz”

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı "Vatandaşlarımızın kurban alışverişlerini rahat ve güvenli bir şekilde yapabilmeleri için gerekli tüm önlemleri aldık. Kurban pazarlarımızda hijyen ve sağlık önlemlerine büyük önem veriyoruz. Satıcılarımızın ve alıcılarımızın memnuniyeti bizim için çok önemli." dedi.

 


Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nin özellikleri

 

24 saat kesintisiz olarak güvenlik kameralarıyla izlenen 100 bin metrekare alana kurulan Kurban Satış ve Kesim Merkezi, A ve B Blok olmak üzere toplam 8.530 m² kapalı alandan oluşuyor. 67 adet padokun bulunduğu alanda 4 adet büyükbaş, 1 adet küçükbaş hayvan mobil kesim ünitesi yer alıyor. Alanda ayrıca 1 adet 175 m² alana sahip idari bina, 2 adet umumi banyo/tuvalet binası, 2 adet zabıta noktası, 1 adet güvenlik noktası, 500 araç kapasiteli 12.500 m² alana sahip binek araç otoparkı, 200 araç kapasiteli 5.500 m² alana sahip tır otoparkı, toplam 1.5 km asfalt iç yolları ile 120 ton kapasiteli su deposunu bulunuyor.

 

Kurban satıcıları, dolandırıcılara karşı zabıta ekipleri tarafından sık sık uyarılırken, para sayma makineleriyle dolandırıcılığın önüne geçmeye çalışılıyor.