Yakup ODABAŞI

Gölbaşı Belediye Başkanı

1960 yılında Ankara’nın Gölbaşı beldesinin Tulumtaş Mahallesi'nde dünyaya gelmiştir.
Yakup ODABAŞI ilk ve orta öğrenimini Gölbaşı’nda tamamladıktan sonra, 1978 yılında başlamış olduğu

Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1982 yılında mezun olmuştur. 


Mezun olduktan sonra ticaret ve sanayi kuruluşlarında Ekonomi Danışmanlığı ve Koordinatör olarak görev yapmıştır. Daha sonra Gölbaşı’nda ticaret hayatına atılarak aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasi faaliyetlerine başlamıştır. Partide iki dönem İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2009 – 2014 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır.

Başkent İktisatçılar Birliği ve Ankaralılar Derneği üyesidir. Halen Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevine de devam etmektedir.

Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gölbaşı’lı hemşerilerimizin teveccühü ile yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilmiştir.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ PERSONELİ İFTARDA BULUŞTU: “BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Gölbaşı Belediyesi personeli Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan’ın birlik ve dayanışma ruhunun vurgulandığı programda Odabaşı, “Hep birlikte Gölbaşı’na hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Mart 18, 2026

Gölbaşı Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferinde personelini iftar programında buluşturdu. Başkan Yakup Odabaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen programa tüm belediye personeli katılım sağladı.

İftar programında birlik ve beraberlik mesajları öne çıkarken, Başkan Odabaşı çalışma arkadaşlarına hitap etti. Konuşmasında Ramazan ayının dayanışma ruhuna dikkat çeken Odabaşı, aynı sofrayı paylaşmanın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

“Değerli yol arkadaşlarım, kardeşlerim; Ramazan ayı birlik, beraberlik ve dayanışma ayıdır. Bu ayda sizlerle aynı sofrayı paylaşmak benim için onur ve gurur verici” konuşmasına sözleriyle başlayan Odabaşı, belediye çalışanlarının özverili çalışmalarına vurgu yaptı.

“Çalışanlarımızın şartları daha da iyileşecek”

Göreve geldikleri ilk dönemde yaşanan mali zorluklara da değinen Odabaşı, “Bazı sıkıntılı süreçlerden geçtik, maaş ödemelerinde gecikmeler yaşadık. Ancak sizler görevlerinizi aksatmadan büyük bir fedakârlık gösterdiniz. Rabbimizin izniyle o günleri geride bıraktık. 2025 yılı için hedeflediğimiz denk bütçeye ulaştık. İnşallah önümüzdeki yıllarda çalışanlarımızın şartları daha da iyileşecek” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı’na hizmet yolunda birlik içinde çalışmanın önemine dikkat çeken Odabaşı, “Hep birlikte omuz omuza vererek ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Emekleriyle bu kuruma değer katan tüm çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum” dedi.

Yeni dönemde hayata geçirilecek projelere de değinen Odabaşı, birlik ve beraberlik vurgusunu yineleyerek daha büyük hedeflere birlikte ulaşacaklarını belirtti.

Program sonunda Ramazan Bayramı’nı da kutlayan Odabaşı, “Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum. Ailelerinizle, çocuklarınızla birlikte nice sağlıklı ve huzurlu bayramlar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.