GÖLBAŞI BELEDİYESİ, BAYRAM ÖNCESİ MEZARLIK VE CAMİLERİ TEMİZLEDİ

Gölbaşı Belediyesi, Kurban Bayram öncesi mezarlıklar, camiler, parklar başta olmak üzere tüm alanlardaki çalışmalarını tamamladı.


Gölbaşı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların daha temiz ve huzurlu bir ortamda ibadet edebilmesi, arefe günü ve bayram süresince vatandaşların kabir ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri için kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, tüm mahallelerdeki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışması yapılırken, mezarlıklar yabani otlardan arındırıldı, ara yollar temizlendi, çeşmeler yıkandı ve ağaçlar budandı.


Ayrıca Gölbaşı Belediyesi ekipleri bayram öncesi ilçedeki camilerin içini buharlı halı yıkama makinesiyle, bahçesini ise üfleme makinesi ve çalı süpürgeleriyle temizledi. Ekipler camilerin içinin daha güzel kokması için makineyle gül suyu sıktı.

Ekipler, gece gündüz çalışarak camileri, mezarlıkları, parkları bayram öncesi pırıl pırıl hale getirdi.


Gerekli tüm tedbirleri de almış durumdayız


Vatandaşların huzurlu, hijyenik ve pırıl pırıl bir ortamda bayramlarını geçirebilmeleri için, ekiplerin hummalı çalışmalarının devam edeceğini belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, tüm mahallelerimizde bulunan mezarlıklarda temizlik çalışmalarını tamamladılar. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, cami, mescit ve parklarımızda da temizlik ve bakım hizmetlerini titizlikle gerçekleştirdiler.  Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için gıda üretimi olan yerlerde denetim çalışmalarını tamamladılar. Kurban Pazarı ve Kesim alanındaki çalışmalarımız tamamlanmış durumda. Vatandaşlarımız, bu alanda bayram boyunca ibadetlerini rahat ve eksiksiz bir şekilde yapabilecekler. Gerekli tüm tedbirleri de almış durumdayız. Tüm hemşehrilerime sağlıklı ve mutlu nice bayramlar diliyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun.” dedi.