Yakup ODABAŞI

Yakup ODABAŞI

Gölbaşı Belediye Başkanı

Yakup Odabaşı, 22 Aralık 1960 tarihinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş’ta doğmuştur. Evli olan Odabaşı, iki çocuk babasıdır. 21 Kasım 1987 tarihinde Seher Odabaşı ile evlenmiştir.

İlk, orta ve lise eğitimini Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nde tamamlayan Yakup Odabaşı, 1978 yılında Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yükseköğrenimine başlamış ve 1982 yılında iktisat eğitimi alarak mezun olmuştur.

Üniversite eğitiminin ardından çeşitli kurumlarda ekonomi danışmanlığı ve koordinatörlük görevlerinde bulunan Odabaşı, ilerleyen yıllarda ticaretle de ilgilenerek iş dünyasında faaliyet göstermiştir. Özel sektör deneyimi ile ekonomi alanındaki bilgi ve birikimini geliştirmiştir.

Siyaset hayatına atılan Yakup Odabaşı, 2009-2014 yılları arasında Gölbaşı Belediyesi Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Görev süresi boyunca Gölbaşı’nın gelişimine yönelik çeşitli projelerin hayata geçirilmesine ve yerel yönetim çalışmalarının yürütülmesine katkı sağlamıştır.

2024 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, bu göreviyle birlikte ilçenin gelişimine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.

Yerel yönetim çalışmalarının yanı sıra sivil toplum alanında da aktif görevler üstlenen Odabaşı, Başkent İktisatçılar Birliği üyesidir. Ayrıca Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 2 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık Divanı seçimi sonrasında Encümen Üyesi olarak seçilmiştir.

Orta seviyede İngilizce bilen Yakup Odabaşı; iktisat eğitimi, özel sektör deneyimi, ticari faaliyetleri ve yerel yönetim tecrübesini bir araya getiren bir mesleki geçmişe sahiptir. Gölbaşı Belediye Başkanlığı görevi kapsamında ilçenin gelişimine yönelik çalışmalara öncülük etmekte, aynı zamanda sivil toplum ve yerel yönetim alanlarında aktif görevler üstlenmektedir.

GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI YAKUP ODABAŞI’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Mayıs 18, 2025
GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI YAKUP ODABAŞI’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Milletimizin bağımsızlık destanı ve Cumhuriyetimize giden yolda ilk hürriyet ateşinin yakıldığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 106. yıl dönümünde tüm Gölbaşılı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

 

Tarihi yeni başlangıçlar ve zaferlerle dolu olan Türk milleti, esarete boyun eğmeyen ve hürriyet sevdalısı duruşunu ezelden bugüne tüm dünya milletlerine göstermiştir. İşte bu sevdanın en net duruşlarından birisi olan 19 Mayıs, sadece Büyük Önder’in Samsun’a çıkmasını değil, yokluklar içindeki bir milletin “bitti” denilen yerden yeniden başlamasının ilk adımıdır. Bu adım milletimize yol göstermiş, umut olmuş ve istiklal ve istikbalimizin yolunu aydınlatmıştır.

 

Bizler de tarihimizden aldığımız bu sorumlulukla çalışmaya, attığımız her adımda onlara olan borcumuzu hatırlamaya ve gelecek nesillere güzel bir Gölbaşı bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

Gölbaşı Belediyesi