Yakup ODABAŞI

Yakup ODABAŞI

Gölbaşı Belediye Başkanı

Yakup Odabaşı, 22 Aralık 1960 tarihinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş’ta doğmuştur. Evli olan Odabaşı, iki çocuk babasıdır. 21 Kasım 1987 tarihinde Seher Odabaşı ile evlenmiştir.

İlk, orta ve lise eğitimini Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nde tamamlayan Yakup Odabaşı, 1978 yılında Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yükseköğrenimine başlamış ve 1982 yılında iktisat eğitimi alarak mezun olmuştur.

Üniversite eğitiminin ardından çeşitli kurumlarda ekonomi danışmanlığı ve koordinatörlük görevlerinde bulunan Odabaşı, ilerleyen yıllarda ticaretle de ilgilenerek iş dünyasında faaliyet göstermiştir. Özel sektör deneyimi ile ekonomi alanındaki bilgi ve birikimini geliştirmiştir.

Siyaset hayatına atılan Yakup Odabaşı, 2009-2014 yılları arasında Gölbaşı Belediyesi Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Görev süresi boyunca Gölbaşı’nın gelişimine yönelik çeşitli projelerin hayata geçirilmesine ve yerel yönetim çalışmalarının yürütülmesine katkı sağlamıştır.

2024 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, bu göreviyle birlikte ilçenin gelişimine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.

Yerel yönetim çalışmalarının yanı sıra sivil toplum alanında da aktif görevler üstlenen Odabaşı, Başkent İktisatçılar Birliği üyesidir. Ayrıca Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 2 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık Divanı seçimi sonrasında Encümen Üyesi olarak seçilmiştir.

Orta seviyede İngilizce bilen Yakup Odabaşı; iktisat eğitimi, özel sektör deneyimi, ticari faaliyetleri ve yerel yönetim tecrübesini bir araya getiren bir mesleki geçmişe sahiptir. Gölbaşı Belediye Başkanlığı görevi kapsamında ilçenin gelişimine yönelik çalışmalara öncülük etmekte, aynı zamanda sivil toplum ve yerel yönetim alanlarında aktif görevler üstlenmektedir.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

Kasım 09, 2024
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 86. yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.


Atatürk, sadece bir lider değil; fikirleri, vizyonu ve ilkeleriyle bugün de yolumuzu aydınlatan bir rehberdir. Onun önderliğinde kazandığımız bağımsızlığımız, kendi kendimizi yönetme hakkımız ve çağdaş bir ulus olma hedefimiz, bizim için en büyük mirastır. 

Atatürk’ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözündeki o vücut “naçiz” değil; tüm devletlerin ve milletlerin saygıyla andığı, düşmanların bile selam durduğu tek liderin ta kendisidir.

Atatürk’ün izinden yürümek, yalnızca onun bıraktığı eserleri korumak değildir; onun ilericiliğini, fikirlerini, insan sevgisini her adımımızda yaşatmaktır. O, her daim bilimin yolundan gitmemizi, aklın ve vicdanın rehberliğinde yürümemizi öğütledi. Bu yüzden bugün bizler, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için eğitimde, sanayide, bilimde ve kültürde en ileri adımları atmak zorundayız.

Onun açtığı bu aydınlık yolda yorulmadan, yılmadan ilerleyeceğiz. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti daha yükseklere taşımak, onu en güzel şekilde geleceğe bırakmak boynumuzun borcudur. Bugün, Atatürk’e olan minnetimizi ifade ederken, onun mirasını koruma ve yaşatma sözü veriyoruz.
Ruhun şad olsun Atam.

Yakup Odabaşı
Gölbaşı Belediye Başkanı
Gölbaşı Belediyesi