Yakup Odabaşı, 22 Aralık 1960 tarihinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş’ta doğmuştur. Evli olan Odabaşı, iki çocuk babasıdır. 21 Kasım 1987 tarihinde Seher Odabaşı ile evlenmiştir.
İlk, orta ve lise eğitimini Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nde tamamlayan Yakup Odabaşı, 1978 yılında Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yükseköğrenimine başlamış ve 1982 yılında iktisat eğitimi alarak mezun olmuştur.
Üniversite eğitiminin ardından çeşitli kurumlarda ekonomi danışmanlığı ve koordinatörlük görevlerinde bulunan Odabaşı, ilerleyen yıllarda ticaretle de ilgilenerek iş dünyasında faaliyet göstermiştir. Özel sektör deneyimi ile ekonomi alanındaki bilgi ve birikimini geliştirmiştir.
Siyaset hayatına atılan Yakup Odabaşı, 2009-2014 yılları arasında Gölbaşı Belediyesi Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Görev süresi boyunca Gölbaşı’nın gelişimine yönelik çeşitli projelerin hayata geçirilmesine ve yerel yönetim çalışmalarının yürütülmesine katkı sağlamıştır.
2024 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, bu göreviyle birlikte ilçenin gelişimine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.
Yerel yönetim çalışmalarının yanı sıra sivil toplum alanında da aktif görevler üstlenen Odabaşı, Başkent İktisatçılar Birliği üyesidir. Ayrıca Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 2 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık Divanı seçimi sonrasında Encümen Üyesi olarak seçilmiştir.
Orta seviyede İngilizce bilen Yakup Odabaşı; iktisat eğitimi, özel sektör deneyimi, ticari faaliyetleri ve yerel yönetim tecrübesini bir araya getiren bir mesleki geçmişe sahiptir. Gölbaşı Belediye Başkanlığı görevi kapsamında ilçenin gelişimine yönelik çalışmalara öncülük etmekte, aynı zamanda sivil toplum ve yerel yönetim alanlarında aktif görevler üstlenmektedir.
Haberler Tümü
-
25 Ağustos
GÖLBAŞI’NDA MEVLİD KANDİLİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ
Gölbaşı’nda Mevlid Kandili, ilçe genelindeki camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi. Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahiler ve dualarla manevi atmosferin yaşandığı gecede, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da Mahmut Üzümcü Camii’ndeki programa katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. -
14 Ağustos
GÖLBAŞI’NDA TARIM ALTERNATİF ÜRÜNLERLE GÜÇLENİYOR
Gölbaşı Belediyesi, ilçenin tarımsal potansiyelini geliştirmek, çiftçilere alternatif gelir kaynakları oluşturmak ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimini yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2026 yılının nisan ayında toprakla buluşturulan çörek otunun hasadı gerçekleştirildi. -
10 Ağustos
MOGAN GÖLÜ’NDE MÜSİLAJLA MÜCADELE
Ankara’nın doğal güzellikleri arasında önemli bir yere sahip olan Mogan Gölü’nde oluşan müsilaj birikintilerine karşı Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor.
BAŞKAN YAKUP ODABAŞI’NDAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Gölbaşı Belediye
Başkanı Yakup Odabaşı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı
kutladığı bir mesaj yayınladı:
"Bugün, Ulu
Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a attığı adımla, Türk milletinin
bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başladığı; 19 Mayıs 1919'un 105. yıl
dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.
105 yıl önce, bir
umut gemisi olarak yola çıkan Bandırma Vapuru'nun taşıdığı kararlılık ve
cesaret, bugün de bizlere yol göstermeye devam ediyor. ATAmızın, “Bütün ümidim
gençliktedir” sözü rehberimiz olurken, gençlerimizin enerjisi ve azmi ülkemizin
en büyük güvencesidir.
Bu vesileyle, bir
kez daha Büyük Önderimiz Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere,
vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve aziz milletimizin bağımsızlığı için canlarını
feda eden istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle, saygıyla ve
minnetle anıyor, sevgili gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma,
Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.
NE MUTLU TÜRK’ÜM
DİYENE!"