Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda İl Kültür
Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri
Ankara'da devam ediyor. Başkent Millet Bahçesi`nde düzenlenen etkinlik
kapsamında, Ankara`ya özgü yemekler ve yöresel tatlar tanıtılırken Ankara
kurusu, domates kurusu, erişte gibi ürünler de satışa sunuldu.
Gölbaşı Belediyesi Türk
Mutfağı Haftası’nda
Gölbaşı’nın yöresel lezzetleri, Türk Mutfağı Haftası
etkinlikleri kapsamında Başkent Millet Bahçesi'nde tanıtılıyor. Gölbaşı
Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara`ya ait geleneksel ve coğrafi işaretli
ürünlerin de tanıtıldığı etkinlikte Ankaralılarla bir aradaydı. Program
kapsamında, Gölbaşı standında “Geleneksel Sunum ile Etli Pilav” hazırlanarak
etkinliği ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi. Başkan Odabaşı, ilçe stantlarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
Zengin Mutfak Kültürü
Başkan Odabaşı, etkinlikle ilgili, “Ankara'mızın eşsiz
lezzetlerini ve coğrafi işaretli ürünlerimizi her yerde tanıtmak bizler için
büyük bir gurur kaynağı. Bu tür etkinlikler, geleneksel mutfak kültürümüzü
yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir fırsat sunuyor." şeklinde
konuştu.