Tulumtaş Mağarası; Tulumtaş Mağarası Turizme Kazandırılıyor

Projenin Amacı; Gölbaşı ilçesindeki Tulumtaş Mahallesi'nde bulunan “Tulumtaş Mağarası”, 1992 yılında Ankara Çevre Yolu'nun yapımı sırasında taş ocağı olarak kullanılan alanda dinamitle yapılan patlatma sonucu ortaya çıkarılmıştır. Uzunluğu 5 kilometre, genişliği 1,5 kilometre olan mağaranın yüksekliği ise yer yer 30-40 metreye ulamaktadır. Oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan, sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı mağara, görenleri büyülemektedir. Bu doğa harikası mağaranın turizme kazandırılmasının ana amacı ile birlikte, Gölbaşı İlçesini sosyo ekonomik yapısının güçlendirilmesi ve İlçenin doğal, kültürel ve tarihsel değerlerinin ulusal ve uluslararası alanda görünürlüğünü sağlamak özel amacını oluşturmaktadır.

Projenin Hedefi; Proje çerçevesinde;

ü  Gölbaşı İlçesi’nin doğal kültürel, tarihsel değerlerinin bilinirliği artırmak,

ü  İlçeye gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmak,

ü  İlçenin Turizm Sektörünün kalitesini yükseltmek,

ü  Turizm odaklı istihdam alanları oluşturmak.

Projenin Son Durumu; 18 Aralık 2019 tarihinde Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Belediyemiz arasında üçlü işbirliği protokolünü imzalayarak çalışmalara başlanmıştır.