BAŞKAN ŞİMŞEK, YEREL ESNAFLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı İlçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) Başkanı Gürsel Demirci’nin ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programında Gölbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsa Albut, Gölbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yakup Sarıçiçek, Kırşehirliler Dernek Başkanı Mehmet Kanık ve Gölbaşı’nda emek gösteren esnaflarla bir araya geldi. Aile ortamı samimiyetinde gerçekleşen kahvaltı programında Başkan Şimşek, “Gölbaşı Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla çalışan ve üreten esnafların her zaman destekçisiyim. Gölbaşı’mızı emektar yerel esnaflarımızla birlikte güzelleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 “Bulunmuş Olduğumuz Vaatlerin 4 Yılda %98’ini Yaptık”

 

Amaçlarının, üniversite öğrencileri ve turistler için ilçeyi ilgi odağı haline getirmek olduğunu vurgulayan Başkan Şimşek, “Bulunmuş olduğumuz vaatlerin 4 Yılda %98’ini yaptık. Bunları yaparken de sizlerden aldığımız desteklerle bunları yapabildik. Hepinize teşekkür ediyorum.  Mogan gölünü temizledik, 54 km yürüyüş ve bisiklet yolu yapıyoruz. Amacımız esnafımızı da desteklemek.” dedi.

 

 Yerel esnafın daha da gelişmesi için eylem planları gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Şimşek, bunlardan birinin de Tramvay projesi olduğunu vurgulayarak, “Tramvay projemizle yukarıdaki öğrenciyi aşağıya indireceğiz. Bin öğrencimize ilçemizde hizmet veriyoruz. Hiç az bir sayı değil. Her sabah bin öğrenciyi taşıyoruz. Turizm açısından da önemli Nostaljik tramvay olarak hazırladık. Tulumtaş mağaramıza dünyadan insanlar geliyor. 5 milyon yıl önce oluşuma başlamış bir mağara. Dünyada tek olan Uluslararası Bilardo Kompleksimizde dünya şampiyonaları düzenleniyor. Dünyanın 38 ülkesinden turistler Gölbaşı’na geldi. Oteller, lokantalar doldu. Taksi, dolmuş iş yaptı. Daha da gelecek. Esnafımıza da katkı oluyor. Otel, taksi, dolmuş, bakkal, market herkes iş yaptı. 365 günün 360’ında açık bir merkez. Üniversiteliler Caddesi projemiz bitmek üzere. 4 sinema salonu, 37 dükkân olacak. 1 Milyar TL değeri var şu an oranın, hepimizin değeri. Tarım kenti diyoruz oldukça modern ve temiz Kurban Alanı yaptık. Aynı zamanda burası fuar alanı. 2019’da yaptık, orası aynı zamanda toplanma alanı afet anlarında. Biz gelene kadar Kurban Kesim Alanı yoktu. Orada Uluslararası Tarım Fuarı yaptık, 220 firma, 500 marka ile Gölbaşı’nın ismini duyurduk.” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Şimşek, kiralık araç sistemini bitirdiklerini bu sayede 185 milyon TL kar ettiklerini vurgulayarak temizlik araçları, iş araçları gibi bütün araçların belediyeye geçtiğini söyledi.

 

 

“Her ay Gölbaşı’nın esnafının cebine 2 milyon TL para girecek”

 

 

Başkan Şimşek, “Hilal Kart’ın sistemini değiştirdik. Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız yerel esnaflarımızdan bu kartla istedikleri alışverişi yapabilecekler. Bu sayede yerel esnafımızı da destekliyoruz. Zincir marketlerde değil, tamamen yerel esnaflarımızda geçerli olacak. 2 bin ihtiyaç sahibine her ay bin tl yatıracağız. Her ay Gölbaşı’ndaki yerel esnafımıza toplam 2 milyon TL katkı sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

 

 Başkan Şimşek, konuşmasını “Evimizin etrafını nasıl güzelleştirebiliriz, hep beraber bu şekilde çalışmamız gerekiyor. Hepimiz el ele vereceğiz ve Gölbaşı’mızı daha da iyi yaşanabilir bir hale getireceğiz.” sözleriyle noktaladı.