ÖĞRENCİLER SIFIR ATIK GETİRME MERKEZİ’NDE HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

Gölbaşı Belediyesi Sıfır Atık Merkezi’ni ziyaret eden Zekiye Emin Kanıpek Anaokulu öğrencilerine geri dönüşüm ve sıfır atık temalı eğitimler uygulamalı olarak verildi. Öğrencilere iklim krizi ve kuraklık konusunda bilgiler aktarıldı.


Gölbaşı Belediyesi tarafından çöp ayrıştırma ve atıkların ekonomiye geri kazandırılması amacıyla kurulan Sıfır Atık Merkezi öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Sıfır Atık Merkezi’ni son olarak Zekiye Emin Kanıpek Anaokulu öğrencileri ziyaret etti. Merkezin içinde oluşturulan; civa içeren atıklar, pil atıklar, tekstil atıklar, ahşap atıklar, plastik atıklar, metalik atıklar, cam atıklar, kâğıt ve karton atıklar, karışık ambalaj atıklar, yıkıntı atıklar, evlerden kaynaklı tehlikeli maddeler, atık ilaçlar, elektrikli ve elektronik atıklar, bitkisel atık bölmelerini gezen öğrencilere yetkiler tarafından geri dönüşümle ilgili bilgi aktarıldı.


Öğrenciler, ayrıca atık malzemelerin toplandığı ve atıkların kompost makinesinde geri dönüştürüldüğü alanları gezdi.


Sıfır Atık Merkezi’ne gelen öğrencilere, tamamen belediye çalışanlarının emeğiyle atık malzemelerden yapılan uçak, fincan, kayık gibi maketlerle atıkların geri dönüşüme kazandırılması örnekleriyle anlatıldı.

Sıfır Atık Eğitim Merkezi’ni de ziyaret eden öğrenciler izletilen animasyon filmiyle iklim krizi ve kuraklık konusunda bilinçlendirildi. Eğitim merkezinde öğrenciler toplanan taşları boyayarak eğlenceli bir etkinliğe imza attı.

 

“Çocuklarımızın daha bilinçli bireyler olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz”

 

Atıkların geri dönüştürülmesinin önemine dikkat çeken Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “Atıkları çöp olarak görmüyoruz, bunlar milli servet. Sıfır Atık Merkezimiz aracılığıyla atıkları geri dönüştürerek ekonomiye kazandırıyoruz. Burada yapılan işlemler hem doğa için hem ekonomi için çok önemli. Bu çalışmalarımızı, evlatlarımızın da görmesini istiyoruz. İlçemizdeki ve ilçe dışındaki okullardan da merkezi ziyaret etmek için çok sayıda başvuru alıyoruz. Bu ilgi bizleri mutlu ediyor. Buraya gelen çocuklarımıza merkezimizde yapılan işlemleri anlatıyoruz. Aslında çöp dediklerimizin geri dönüştürülebileceğine dair bilgiler aktarıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha bilinçli bireyler olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.