GÖLBAŞI BELEDİYESİ'NDEN SİVRİSİNEK VE HAŞERELERE KARŞI İLAÇLAMA

Gölbaşı Belediyesi ekipleri ilçenin dört bir yanında sivrisinek ve haşerelere yönelik ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarda tamamen doğa dostu, ekolojik dengeye zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

 

Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilaçlama işlemlerine aralıksız sürdürüyor.  Sivrisinek, uçkun, larva ve haşerelere yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda, son teknoloji araçlar kullanılıyor. Ekiplerin ve araçların ulaşamadığı bölgelerde ilaçlamanın hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için drone kullanılıyor.


Ekipler, ilaçlama çalışmalarında tamamen sivrisinek, uçkun, larva ve haşerelere yönelik ilaç kullanırken, yapılan ilaçlamadan diğer canlılar veya ekolojik denge zarar görmüyor.

Vatandaşların rahat, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yaşamaları için Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilaçlama çalışmalarını yılın 365 günü 7 gün 24 saat esasına göre devam ediyor.

 

“Çalışmalarımız aralıksız sürecek”

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “ Yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz ilaçlama çalışmalarına bahar aylarının gelmesiyle hız verdik. Göl ve derelerin çok olduğu ilçemizde halkın daha sağlıklı ve rahat bir ortamda yaşaması için ekiplerimiz göl, dere, yeşil alanlar, mahalle aralarında ilaçlama yapıyor. Tam donamlı ve eğitimli ekiplerimiz, toplum sağlığını tehdit edebilecek haşerelerin yuvalanıp çoğalabileceği yerlerde düzenli olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bizim her şeyden önce görevimiz toplum sağlığı. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltip, sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.