Üniversiteliler Caddesi Projesi’nin Yapımına Başlandı

İlçe merkezinde yer alan Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde yaklaşık 13.000 civarında öğrenci eğitim görmektedir. Bu durumda yaklaşık 140.000 nüfuslu ilçemiz merkezinde her 10 kişiden birinin üniversite öğrencisi olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu verilerde göstertiyor ki ilçemiz Ankara’nın başlıca üniversite merkezlerinden biri ve öğrenci ilçesidir.

Bu nedenle öğrenim gören öğrencilerimizin sosyal hayatını zenginleştirici, keyifli ve verimli zaman geçirebilecekleri fiziki ve sosyal donatıların yer aldığı bir cazibe merkezi oluşturmak için “Üniversiteliler Caddesi Projesi” hazırlamıştır.

Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü ana giriş kapısı, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kampüsü ve Ankara Üniversitesi Teknokent yerleşkesinin tam merkezinde 11.000 m2 alanda uygulanacak proje içerisinde tek katlı mağazalar, trafiğe kapalı yürüme yolları ve sinema salonu yapımı yer almaktadır.

Gölbaşı ilçesinin sosyal hayatına büyük bir değer katacak olan “Üniversiteliler Caddesi Projesi”nin yapımına  Eylül 2021 başlanmıştır.