Hoş geldin Bebek Projesi Hayata Geçti

Sosyal belediyecilik anlayışıyla; yeni bebek telaşı yaşayan ailelere doğum sonrası bebek ve anne bakımı ile karşılaşabilecekleri problemler konusunda bilgilendirmek ve destek sağlamak projenin amacını oluşturmaktadır.

Gölbaşında yaşayan ve yeni doğum yapmış ilk defa anne olan annelerimizi doğum sonrası bakımları ile karşılaşabilecekleri problemler konusunda bilgilendirmek hedeflenmiştir.

Bu çerçevede; Belediyemiz, yeni doğan bebekler için ‘Hoş Geldin Bebek’ uygulamasını Eylül 2019 yılında hayata geçmiştir.

Uygulama ile yeni doğum yapmış annelerimize, sağlık personelimiz tarafından hazırlanan doğum sonrası anne ve yeni doğan bebek bakımı için pratik bilgiler içeren kitapçık ile bebeklerin belirli ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan ‘Hoş Geldin Bebek’ çantası hediye edilmektedir.

Ayrıca; doğum sonrası süreçte annelerimizin ve bebeklerinin herhangi bir probleminde Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından destek sağlamaya devem edilmektedir.