Gölbaşı Tarım Turizminin Yol Haritası Oluşturulması Projesi Tamamlandı

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 2020 yılında Teknik Destek Programı çerçevesinde Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığı ile “Gölbaşı Tarım Turizmi Yol Haritasının Oluşturulması Projesi” Ekim 2020 yılında destek almaya hak kazanmıştır.

Gölbaşı'nın Ankara içindeki konumu, temel ekonomik faaliyetler içerisinde tarımın önemi ve COVİD-19 pandemisinin beraberinde getirdiği değişimler göz önünde bulundurularak, ilçe de yerel üreticinin desteklenmesi, kır-kent ilişkisinin güçlendirilmesi, girişimciliği arttırılması için tarım turizmi faaliyetlerinin ivme kazandırıcı rolünden nasıl yararlanılacağı düşüncesiyle gerçekleştirilmiştir.

Bu çerçevede proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve çalıstaylara; ilçe genelinde tarım turizminin geliştirilmesi, mekansal kararların üretilmesi, alt ve üstyapı hizmetlerinin götürülmesinden sorumlu paydaşlar ile çalışmaların yaygınlaştırılmasında etkin rol üstlenecek sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 18 kişi katılmıştır.

Proje kapsamında elde edilen veriler doğrultusunda Gölbaşı’nda Tarım Turizmi Yol Haritası Raporu ile Eylem Planı hazırlanmıştır. Bu plan Belediye’nin tarım turizmi konusunda yapacağı çalışmalar için yönlendirici bir belge olmuştur. Katılımcılara sertifika verilmiş ve Ocak 2021 tarihinde proje tamamlanmıştır.