Gölbaşı'na Mobil Atık Getirme Merkezleri Kuruldu

Gölbaşı Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Sıfır Atık Projesi”nde önemli adımlar attı. Çevre kaynaklarının israf etmeden kullanılmasından, atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı içinde barındıran “Sıfır Atık” seferberliğine ilişkin çalışmalar artarak devam ediyor.

Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak amacıyla ilçenin yoğun olarak kullandığı İncek Bulvarı, Cemal Gürsel Caddesi, Eymir Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Sahil Park’a 7 farklı türde atığı (kağıt, plastik, metal, cam, elektronik, pil ve bitkisel yağlar) toplayacak “Mobil Atık Getirme Merkezleri” kurulmuştur.

Kurulan bu merkezler sayesinde doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu sağlanması, atık miktarının azaltılarak geri dönüşüme kattı sağlaması hedeflenmiştir.