1960 yılında Ankara’nın Gölbaşı beldesinin Tulumtaş Mahallesi'nde dünyaya gelmiştir.
Yakup ODABAŞI ilk ve orta öğrenimini Gölbaşı’nda tamamladıktan sonra, 1978 yılında başlamış olduğu
Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1982 yılında mezun olmuştur.
Mezun olduktan sonra ticaret ve sanayi kuruluşlarında Ekonomi Danışmanlığı ve Koordinatör olarak görev yapmıştır. Daha sonra Gölbaşı’nda ticaret hayatına atılarak aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasi faaliyetlerine başlamıştır. Partide iki dönem İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.
2009 – 2014 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır.
Başkent İktisatçılar Birliği ve Ankaralılar Derneği üyesidir. Halen Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevine de devam etmektedir.
Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gölbaşı’lı hemşerilerimizin teveccühü ile yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilmiştir.
Haberler Tümü
-
10 Ağustos
MOGAN GÖLÜ’NDE MÜSİLAJLA MÜCADELE
Ankara’nın doğal güzellikleri arasında önemli bir yere sahip olan Mogan Gölü’nde oluşan müsilaj birikintilerine karşı Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor. -
01 Ağustos
GÖLBAŞI KARABUĞDAYINDA HASAT ZAMANI: ÇOK YAKINDA MARKALAŞIYOR
Gölbaşı Belediyesi tarafından kırsal kalkınmayı desteklemek, yerel üretimi güçlendirmek ve çiftçilerin alternatif tarım ürünleriyle daha fazla katma değer elde etmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Karabuğday Projesi kapsamında hasat etkinliği gerçekleştirildi. -
24 Temmuz
GÖLBAŞI’NIN PARKLARI YENİLENİYOR
Yaz aylarında çocukların en çok vakit geçirdiği oyun parklarında yenileme çalışmalarını hızlandıran Gölbaşı Belediyesi, ilçe genelindeki parkları daha güvenli, modern ve kullanışlı hale getiriyor. Zamanla yıpranan oyun grupları baştan sona yenilenirken, çocuklar için daha renkli ve eğlenceli yaşam alanları oluşturuluyor.
MOGAN GÖLÜ’NDE MÜSİLAJLA MÜCADELE
Ankara’nın simge doğal alanlarından biri olan Mogan Gölü’nde, iklim değişikliğine bağlı sıcaklık artışları, sudaki besin maddelerinin yükselmesi ve su hareketliliğinin azalmasıyla birlikte oluşan müsilaj birikintilerine karşı harekete geçen Gölbaşı Belediyesi ekipleri yüzey temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında göl yüzeyinde biriken müsilaj ve benzeri oluşumlar süpürge tekneleriyle düzenli olarak temizleniyor. Çalışmalarla göl yüzeyinin temiz tutulmasının yanı sıra suyun hava ile temasının artırılması ve göldeki doğal yaşamın desteklenmesi amaçlanıyor.
Gölbaşı Belediyesi ekipleri, gölün farklı noktalarında oluşan birikintileri takip ederek ihtiyaç duyulan bölgelerde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.
“Mogan Gölü bize bırakılmış bir emanet”
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mogan Gölü’nün yalnızca Gölbaşı için değil, Ankara için de önemli bir doğal değer olduğunu belirterek gölün korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Odabaşı “Biz Mogan Gölü’nü yalnızca bugünümüzün değil, çocuklarımızın ve gelecek nesillerimizin de emaneti olarak görüyoruz. Bu nedenle Mogan Gölü’nün korunması, temiz tutulması ve doğal dengesinin sürdürülebilmesi bizim için yalnızca bir belediyecilik görevi değil, aynı zamanda gelecek kuşaklara karşı taşıdığımız önemli bir sorumluluktur. Son dönemde iklim değişikliğinin etkilerini hep birlikte daha fazla hissediyoruz. Artan hava sıcaklıkları, su kaynaklarında meydana gelen değişimler ve su sirkülasyonunun azalması gibi çevresel faktörler göllerimiz üzerinde de baskı oluşturuyor. Mogan Gölü’nde dönemsel olarak görülen müsilaj oluşumlarını da bu çerçevede değerlendiriyor ve ekiplerimizle düzenli olarak müdahale ediyoruz. Belediye ekiplerimiz göl yüzeyinde oluşan birikintileri düzenli olarak temizliyor. Yürüttüğümüz yüzey temizleme çalışmalarıyla gölün hava ile temasını destekliyor, su yüzeyindeki olumsuz oluşumların yayılmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. ‘Yeşil Gölbaşı’ hedefimiz doğrultusunda çevreyi koruyan, doğal kaynaklarımızı gözeten ve sürdürülebilir bir anlayışı esas alan çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.” dedi.