Kent Çiftliği Fiziki ve Kurumsal Altyapısının Oluşturulması Fizibilite Projesi “Yeni Nesil Kırsal Kalkınmanın Önü Gölbaşı Kent Çiftliği ile Açılacak”

Gölbaşı Belediyesi olarak, üretken belediyecilik anlayışıyla Gölbaşı’nı Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlama vizyonunu adım adım hayata geçiriyoruz. Gökçehöyük Mahallesi’nde bulunan 104.116 m²’lik alanda;

ü  Gölbaşı ekonomisinde önemli bir payı bulunan tarımın canlandırılmasına,

ü  Gölbaşı ve Ankara halkının rekreasyon ihtiyacının karşılanmasına,

ü  Gölbaşı’nın tarım turizminde lokomotif kent ve kırsal turizm destinasyonu olmasına,

ü   Kırsal üretimde katma değerin artırılmasına,

ü  Gölbaşı’nın gıda güvencesi ve güvenliği konularında lider rol üstlenmesine,

ü  İlçe bütününde sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasına ve model bir kent olarak gelişimine katkı sağlamak için Ankara Kalkınma Ajansı’nın mali desteği ile “Kent Çiftliği Projesi Fizibilite” çalışmasına başlanılmıştır. Projenin yapısal ve bitkisel peyzaj uygulama projeleri ile plankotesi Aralık 2020 yılında hazırlanarak tamamlanmıştır.

7’den 70’e herkesin şehir merkezinde doğayla, tarımla, toprakla buluşacağı, üretkenlik fikrinin, marka değeri taşıyan ürünleri canlanacağı bütüncül bir anlayış içermesi açısından ve Türkiye’de üretilen tek örnek proje olması bakımından da büyük önem taşımaktadır.