Güneş Enerjisi Santrali Projesi “Güneş Enerjisi Santrallerinden Temiz Enerji Üretiyoruz”

Projenin Amacı; Güneş enerjisi temiz enerji kaynaklarının başında gelmektedir. İlçemizde 5 MW gücüne sahip güneş enerjisi santrali kurulması amaçlanmıştır.

Projenin Hedefi; Proje çerçevesinde;

ü  5 MW gücüne sahip güneş enerjisi santrali kurmak,

ü  Belediyenin kendi ihtiyacı olan enerjiyi üretmek,

ü  Ürettiği enerjinin satışından belediyeye gelir sağlamak,

ü  Yapılan üretimden yılda yaklaşık toplam 350.000 TL gelir sağlamak.

Projenin Son Durumu; İlçemizde 100m2 alana 4,87 MW gücüne sahip güneş enerjisi santrali kurulum çalışmalarına başlanmış olup, 2020 yılı sonunda faaliyete geçecektir.

Ayrıca sosyal hayatın önemli bir parçası olan camilerimizi temiz enerjiyle tanıştırmak ve 24 saat camilerde sıcak suyun olmasını sağlamak amacıyla cami şadırvanlarına “Güneş Enerjisi Sistemi” kurmaya başladık. İlçemizde mevcut olan 94 caminin 30’unda başlattığımız projemizi tüm camilerimize yaygınlaştırılacaktır.