125 Öğrenciden Biri Sensin Projesi Hayata Geçti

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi ortaklığında, “Gölbaşı İlçesi’nde İlk Öğretim Okullarına Devam eden 8-12 Yaş Grubu Çocukların Sportif Yetenek Arama, Yönlendirme ve Takip Projesi” çerçevesinde spora eğilim ve yatkınlıkları belirlenen çocukların bu yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağlanması amaçlanmıştır.

“Dikkat, Hızlı Reaksiyon Gösterme ve Karar Verme Yetileri” ölçülen öğrencilerimizin başarı gösterdikleri spor dallarında Türkiye ve Dünya çapında şampiyonlar yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

Türkiye’de ilk kez uygulanan bu proje kapsamında ilk etapta 125 çocuğumuzu başta Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü olmak üzere yeteneklerine göre ilgili spor kulüplerine yönlendirilmiş olup takipleri yapılmaktadır.