125 Öğrenciden Biri Sensin Projesi

Projenin Amacı; Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi ortaklığında, “Gölbaşı İlçesinde İlk Öğretim Okullarına Devam eden 8-12 Yaş Grubu Çocukların Sportif Yetenek Arama, Yönlendirme ve Takip Projesi” çerçevesinde spora eğilim ve yatkınlıklarının belirlenen çocukların bu yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağlamaktır.

Projenin Hedefi; “Dikkat, Hızlı Reaksiyon Gösterme ve Karar Verme Yetileri” ölçülen öğrencilerimizin başarı gösterdikleri spor dallarında Türkiye ve Dünya çapında şampiyonlar yetiştirilmesini olanak sağlamaktır.

Projenin Son Durumu; Türkiye’de ilk kez uygulanan bu proje kapsamında ilk etapta 125 çocuğumuzu başta Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü olmak üzere yeteneklerine göre ilgili spor kulüplerine yönlendirilmiş ve takipleri yapılmaktadır.