TULUMTAŞ MAĞARASI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Gölbaşı ilçesinde 1992 yılında çevre yolunun yapımı sırasında bulunan ve doğal güzelliğiyle dikkat çeken 'Tulumtaş Mağarası'nın turizme kazandırılması resmiyete bağlandı.

Ankara Valiliği, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi Tulumtaş Mağarası'nı turizme kazandırmak amacıyla yapılacak olan rekreasyon çalışmaları için İş Birliği Protokolü imzaladı.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ankara Valiliği’nde düzenlenen işbirliği protokolüne Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı  Mustafa Irmak, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek birlikte imza attı.

GÖLBAŞIMIZA HAYIRLI OLSUN

Tulumtaş mağarası turizme kazandırmak için göreve gelir gelmez ciddi girişimlerde bulunduklarını ve bu girişimlerin meyvesini aldıklarını söyleyen Başkan Şimşek “Ankara Valiliği, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Belediyemiz ortak çalışması ile Tulumtaş Mağarası'nı turizme kazandırmak amacıyla yapılacak olan rekreasyon çalışmaları için İş Birliği Protokolü'ne imza attık. Gölbaşımıza hayırlı olsun.” dedi.

VALİLİK VE KAYMAKAMLIĞA TEŞEKKÜR

Mağaranın turizme kazandırılması için büyük çaba gösteren Ankara Valiliği ve Gölbaşı Kaymakamlığı’na da teşekkür eden Başkan Şimşek “Ankara Valimiz Sn. Vasip Şahin, YİKOB Başkanımız Sn. Mustafa Irmak ve Gölbaşı Kaymakamımız Sn. Tülay Baydar Bilgihan’a da Gölbaşı halkı adına çok teşekkür ederim.” dedi.

Gölbaşı ilçesindeki Tulumtaş Mahallesi'nde bulunan Tulumtaş Mağarası, 1992 yılında Ankara Çevre Yolu'nun yapımı sırasında taş ocağı olarak kullanılan alanda dinamitle yapılan patlatma sonucu ortaya çıktı. Uzunluğu 5 kilometre, genişliği 1,5 kilometre olan mağaranın yüksekliği ise yer yer 30-40 metreye ulaşıyor. Oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan, sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı mağara, görenleri büyülüyor.