HİLAL KART VE SOSYAL MARKET HİZMETİ BAŞLADI

Gölbaşı Belediyesi ‘Hilal Kart’ ve ‘Sosyal Market’ hizmetini başlattı. Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen programla hizmetin detayları katılımcılara ve basın mensuplarına sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, ulusal ve yerel basın mensupları ile vatandaşların katıldığı tanıtım programında konuşan Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yerel seçim öncesinde ilk ve önemli hizmet olarak gerçekleştirme sözü verdiği ‘Hilal Kart’ ve ‘Sosyal Market’ projesini hayata geçirmenin gururunu yaşadığını, bu proje ile ihtiyaç sahiplerinin gıda, giyim ve benzeri ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabileceklerini söyledi.

Ayni değil, nakdi yardım

Hilal Kart uygulamasıyla sosyal belediyecilikte yeni bir sayfa açtıklarına dikkat çeken Şimşek: “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için belediyelerce yıllardır uygulanan ancak; amacına ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili haklı tartışmalara neden olan ‘klasik hizmet anlayışına’ son vererek, yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ‘nakit’ olarak aktarıyor, onların da bu yardımı dilediği şekilde kullanabilmesini sağlıyoruz” dedi.

Standart koli yerine alışveriş imkanı

Başkan Şimşek, bundan sonra yapılacak yardımların sadece belirli gıda maddelerinin yeraldığı ‘standart kolilerle’ sınırlı kalmayacağının altını çizerken, “Şehit-gazi yakınları ile dul, yetim ve öksüzler öncelikli olmak üzere belediyemiz tarafından tespit edilen ihtiyaç sahipleri, Hilal Kart’larına yüklediğimiz nakitle Sosyal Market’ten gıda, giyim ve benzeri ürünleri alma imkanına kavuşacak, bu sayede ihtiyaç sahipleri arzu ettiği öncelikli ihtiyacını karşılamış olacak” şeklinde konuştu.

Kullanım alanı genişleyecek

Hilal Kart’ın zaman içerisinde kullanım alanının da genişleyeceğini söyleyen Şimşek: “Gerekli hazırlıkları tamamladığımızda vatandaşlarımız bu kartla sadece Sosyal Market’ten değil, ilçemizde arzu ettiği tüm market, manav, eczane, mağaza, fırın gibi esnaflardan da alışveriş yapabilecek” dedi.

 

Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek

Öte yandan, Hilal Kart uygulamasına hayırsever vatandaşların da bağış yaparak destek olacağını söyleyen Başkan Şimşek: “Hayırseverlerimiz Sosyal Market’ten alışveriş yaparak, aldığı ürünleri ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere markete bırakabileceği gibi, nakit bağışlarda da bulunabilecekler. Bu sayede, inanç ve geleneğimizin önemli düsturlarından ‘sağ elin verdiğini, sol elin görmemesi’ hassasiyeti de sağlanmış olacaktır” dedi.