GÖLBAŞI'NA MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ

Gölbaşı Belediyesi sıfır atık projesinde önemli adımlar atıyor. Çevre kaynaklarının daha verimli kullanılmasından, atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı içinde barındıran “Sıfır Atık” seferberliğine ilişkin çalışmalar artarak devam ediyor.

Atık Getirme Merkezlerinin ayrı ayrı atık girişlerinden kağıt, plastik, metal, cam, elektronik,  pil ve bitkisel yağlar olmak üzere toplamda 7 farklı türde atık toplanıyor.

Mobil Atık Getirme Merkezi Gölbaşı Belediyesi tarafından vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlere yerleştirildi. İncek Bulvarı, Cemal Gürsel Caddesi, Eymir Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Sahil Park’a kurulan Mobil Atık Getirme Merkezleri sayesinde doğal kaynakların  korunması, enerji tasarrufu sağlanması, atık miktarının azaltılarak geri dönüşüme kattı sağlaması hedefleniyor.

 “HEDEFİMİZ SIFIR ATIK”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “ 'Sıfır Atık' projesinin önemine değinirken vatandaşları da projeye destek vermeye davet etti. İsrafın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılmasının altını çizerek; atıkları geri dönüşüme kazandırabilirsek, doğal kaynaklar ve enerji kaynakları korunacak, su kaynakları ve havanın kirlenmesi önlenecek, ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Yani hem doğa hem ekonomi kazanacak Gölbaşı Belediyesi olarak Çevreci Belediye bilinciyle gelecek nesillere de daha yaşanabilir, daha temiz bir dünya bırakmayı amaçlıyoruz.” dedi.