BASKINA ZAMANINDA MÜDAHALE


Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yoğun yağış nedeniyle meydana gelen su baskınına zamanında müdahale etti.

 

Yurdun bir çok bölgesinde meydana gelen şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Yetersiz alt yapı, ihmal ve geciken müdahaleler nedeniyle oluşan su baskını ve taşkınlar can ve mal kaybına neden olurken, Gölbaşı’nda yaşanan taşkın belediye ekiplerinin yoğun gayreti ile kontrol altına alınarak büyümeden önlendi.

 

Afetin Önüne Geçildi

Yaklaşık bir haftadır ülke genelinde etkisini gösteren olumsuz hava koşullarından ilçemiz de nasibini aldı. Şiddetli yağış nedeniyle çevre mahallelerde biriken yağmur suyu Yavrucuk Mahallemizde baskına neden oldu. Olumsuz hava koşullarının ilçemize vereceği zararı en aza indirebilmek için gerekli tedbirleri alan Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri ekipleri baskına anında müdahale ederek, olası bir afete engel oldu.

 

Gerekli Tedbirler Alındı

Can kaybının yaşanmadığı su taşkınına zamanında müdahale eden ekiplerinin Meteoroloji’den alınan bilgiler uyarınca yaşanabilecek benzer durumlara müdahale için hazır beklediğini ifade eden Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Yurdumuzun bir çok kentinde yoğun yağışlar nedeniyle su baskınları oluyor. Afetler ve doğa olaylarıyla mücadele edebilmek tabi ki kolay değil. Yerel yönetimler ve devlet kurumlarımızla birlikte vatandaşlarımızın da gerekli tedbirleri alarak, yaşanacak zararın en aza indirilmesi gerekiyor. Biz de, olası su baskınları için imkanlarımız ölçüsünde tüm hazırlıklarımızı yaparak, Yavrucuk Mahallemizde meydana gelen taşkına zamanında müdahale ettik ve önemli bir kayıp yaşamadan bölgeyi kontrolümüz altına aldık” dedi.