ATA SPORU OKÇULUK GÖLBAŞI'NDA YAŞATILACAK

Gölbaşı Belediyespor, ata sporu olan okçuluğun yeni nesillere sevdirilmesi ve öğretilmesi amacıyla okçuluk kursu açıyor.

 

Gölbaşı Belediyespor bünyesinde ata sporu olan okçuluğun yeni nesillere sevdirilmesi, öğretilmesi ve başarılı sporcular yetiştirilmesi amacı ile Gölbaşı Belediyespor Muhsin Yazıcıoğlu Spor Yerleşkesi’nde okçuluk kursu açılıyor.  

 

Gölbaşı Belediyespor, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi yeniden hatırlatarak, değerlerine sahip çıkıyor. Bu bağlamda; Geleneksel Okçuluk kurslarıyla Gölbaşılılar, hem geleneksel sporlarla tanışıyor hem de sağlıklı yaşam için spor olanaklarını çoğaltıyor.

 

Yoğun ilgi görmesi beklenen okçuluk; adaptasyon ve motivasyonu güçlendirerek, dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkı sağlıyor.  Bağışıklık sistemini de kuvvetlendiren okçuluk; doğru nefes almayı ve el-ayakların doğru kullanılmasına da yardımcı oluyor.

 

OKÇULUK KURS KAYITLARI BAŞLADI

 

Gölbaşı Belediyespor Muhsin Yazıcıoğlu Spor Yerleşkesi’nde uzman eğitmenler tarafından verilecek olan okçuluk kursları için kayıtlar başladı. 5 Ocak’ta başlayacak olan kursların 15 Ocak’a kadar süreceği belirtildi.

 

ATA SPORLARIMIZI YAŞATIYORUZ

 

Geleneksel sporları vatandaşlarla buluşmaya devam edeceklerini belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “ Gölbaşı Belediyesi , geleneksel sporları halkımızla buluşturmaya önem veriyoruz. Bu anlayışla geleneksel sporlara ilişkin yeni bir imkan daha oluşturarak, ata sporumuz olan okçuluk kursunu Gölbaşı Belediyespor bünyesinde açtık. Vatandaşlarımız okçulukla ilgili kurs alacaklar ve ata sporumuz olan okçuluğa ayrı bir ilgi oluşacak. Açılacak olan okçuluk kursumuz, geleneksel ve ata sporlarımızın yaşatılması, amatör spora katkı sağlaması adına önemli bir çalışma olacak.” Diye konuştu.