Gölbaşı Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında bina girişine dezenfeksiyon kabini yerleştirdi. Vatandaşlar ve çalışanlar, kabinde dezenfekte olarak belediyeye giriş yapıyor.

Gölbaşı Belediyesi, Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye’de görülen koronavirüs vakaları sonrası, ilçedeki tedbirlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, ilçede üretilen yerli dezenfeksiyon kabini belediye girişine yerleştirildi. Belediyeye gelen vatandaşlar ile çalışanlar, elbiseleri ile kabine girerek dezenfekte olup binaya giriş yapıyor.

‘KURALLAR HEPİMİZ İÇİN’

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Türkiye’de toplu yaşam alanlarının, cihazlarla ve ellerle dezenfekte edildiğini söyleyerek, “Fakat virüsün kıyafetlerle ve ayakkabılarla taşınmasını engelleyecek bir sistem yok. Halkımızın hizmetine sokulan makine, virüsün insanların elbiseleri ve ayakkabıları ile taşınmasını engelliyor. En önemli noktası ise insan sağlığına zarar vermeden, ilaçlama yapabiliyor" dedi.