23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ‘NIN 100. YILINDA ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Gölbaşı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ‘nın 100. yılında, yeni tip koronavirus salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan çocukları, düzenlediği ödüllü online yarışmada buluşturuyor.' Gölbaşı  Belediyesi’nin  www.ankaragolbasi.bel.tr aslı resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilen 23 Nisan temalı yarışma ile çocukların evlerinde geçirdiği zamanı en verimli bir şekilde değerlendirmeleri amaçlanıyor.

Gölbaşı’nda Covid-19 (Koronavirus) salgını nedeniyle yapılan 'Evde Kal' çağrısına uyarak evlerinden çıkmayan çocuklar unutulmadı. Gölbaşı Belediyesi  gençlerin evlerinde geçirdiği zamanı verimli bir şekilde değerlendirmelerini ve toplumsal hayata devam edebilmelerini sağlamak amacıyla,ilk ve ortaokul öğrencileri için '100. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Çocuk Bayramı' temalı Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması düzenliyor.

Yarışmalara katılmak isteyen çocukların, Gölbaşı Belediyesi'nin resmi web sitesini ziyaret ederek belirtilen tarihler arasında başvurularını yapmaları gerekiyor.

Ülkenin zor günlerden geçtiğine dikkat çeken Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek çocuklar ve velilere seslenerek “ Gölbaşı Belediyesi olarak bizler sizlerin evlerinde kaldığı sürede, güzel ve eğlenceli vakitler geçirmesi için bazı çalışmalar yapıyoruz. Gönül isterdi ki bu 23 Nisan çocuklarımızın okullarında cıvıl cıvıl koşturduğu ve alanlarda coşkuyla  hep birlikte kutlayabilelim.  Ancak  ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu olağanüstü günlerde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı her şeyin üzerindedir. Milli ve manevi duygularımızı yaşamak ve dinç tutmak adına evlerinde de olsa, yavrularımzın bu yarışmalarla bir nebze de olsa 23 Nisan ruhunu yaşamalarını amaçladık.” Dedi.

Başkan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü;

Bu anlamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılında, ilk ve ortaokullarda öğrenimine devam eden çocuklarımız için evlerinden online olarak katılabilecekleri resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenliyoruz. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüllerimiz olacak.”

Yarışmaya  katılım tarihinin 8-18 Nisan olarak açıklandığı 23 Nisan temalı ödüllü şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında ilkokul düzeyinde birincilere tablet, ikincilere teleskop, üçüncülere ise akıllı çocuk saati ödülü verilecek. Ortaokul düzeyinde ise birincilere tablet, ikincilere teleskop, üçüncü olan öğrenciler ise fotoğraf makinesiyle ödüllendirilecek.

Yarışma Şartları

Yarışmaya Gölbaşı ilçesi sınırları içerisinde yaşayan ya da gölbaşı ilçesi sınırlarında bulunan özel ve resmi okullarda öğretim gören çocuklar katılabilir.

Yarışmaya başvuranlar her kategoriye ayrı ayrı başvurabilir.

Başvuran öğrenciler her kategori için en fazla 1 ( bir ) eser ile başvurabilir.

Yarışmaya katılacak eserlerin konusu “100. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dır.

Resim yarışmasında resmin tekniği ve kullanılacak boya serbesttir.

Resim yarışmasın da  eserler A3 boyutunda olacaktır.

Yarışmaya katılan her eser tamamen özgün ve başka yerde yayınlanmamış olmalıdır.

Yarışmaya katılan eserler www.ankaragolbasi.bel.tr adresinde bulunan yarışma linkine jpeg , png , gif , tiff formatlarında yüklenmelidir.

Eser sahibi eseri ile yarışmaya başvurarak, her tür mecrada kullanımında, tüm haklarını süresiz olarak, Gölbaşı Belediyesine devrettiğini kabul ve taahhüt eder.

Dereceye giren her eserin orijinalinin sonuçların açıklanmasının ardından elden ya da kargoyla Gölbaşı Belediyesine teslim zorunludur. Orijinali teslim edilmeyen eserler değerlendirme dışı kalacak olup ödülü iptal edilecektir.

Dereceye giren resimler çerçevesiz, iki sert karton arasında teslim edilecektir.

Yarışmaya son başvuru tarihi 18 Nisan 2020 saat 17:00’ dir.

Dereceye girenler 23 Nisan 2020 tarihinde www.ankaragolbasi.bel.tr adresinden açıklanacaktır.

Dereceye giren eserler Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak olan 5 kişilik komisyon tarafından değerlendirilecektir.

Hem İlkokul öğrencileri hem de ortaokul öğrencileri arasında resim, şiir ve kompozisyon kategorilerinde ayrı ayrı değerlendirme yapılacak olup

ilkokul düzeyinde ve her kategori için;

1. Tablet

2. Teleskop

3. Akıllı Çocuk Saati

Ortaokul düzeyinde ve her kategori için;

1. Tablet

2. Teleskop

3. Nstax Fotoğraf Makinası ödül olarak verilecektir.